Kena paksa makan stik buaya, reaksi member Running Man ini buat penonton ketawa

Kena paksa makan stik buaya, reaksi member Running Man ini buat penonton ketawa buaya darat gambar buaya lidah buaya buaya putih kuih lidah buaya

 

Dalam episod 378 Running Man, para peserta Running Man berpecah dua. Ada tim (Jae Suk, Suk Jin, Kwang Soo & So Min) kena pergi ke Australia manakala selebihnya ke New Zealand.

“Disebabkan kamu semua sudah bekerja keras, kami sediakan masakan Australia istimewa.” kata produser kepada member-member Running Man.

Kena paksa makan stik buaya, reaksi member Running Man ini buat penonton ketawa.

“Jinjja? Jom pergi makan.” kata Suk Jin kepada geng-geng dia.

Apabila sampai di steakhouse, aroma stik menyapa rongga hidung mereka.

Dalam episod 378 Running Man, para peserta Running Man berpecah dua. Ada tim (Jae Suk, Suk Jin, Kwang Soo & So Min) kena pergi ke Australia manakala selebihnya ke New Zealand.

“Disebabkan kamu semua sudah bekerja keras, kami sediakan masakan Australia istimewa.” kata produser kepada member-member Running Man.

“Jinjja? Jom pergi makan.” kata Suk Jin kepada geng-geng dia.

Apabila sampai di steakhouse, aroma stik menyapa rongga hidung mereka.

“Kami rasa korang lapar jadi kami dah tolong order.”

“Terima kasih!” sahut Suk Jin.

Kena paksa makan stik buaya, reaksi member Running Man ini buat penonton ketawa buaya darat gambar buaya lidah buaya buaya putih kuih lidah buaya

“Wow, thank you, nampak sedap.” kata mereka apabila hidangan sampai.

Dalam episod 378 Running Man, para peserta Running Man berpecah dua. Ada tim (Jae Suk, Suk Jin, Kwang Soo & So Min) kena pergi ke Australia manakala selebihnya ke New Zealand.

“Disebabkan kamu semua sudah bekerja keras, kami sediakan masakan Australia istimewa.” kata produser kepada member-member Running Man.

Baca lagi: Jae Suk Terkedu Bila Jumpa ‘Kembarnya’ Dalam Running Man

Baca lagi: 5 Episod Running Man Terbaik Yang Akan Membuatkan Penonton Tak Kering Gusi

“Jinjja? Jom pergi makan.” kata Suk Jin kepada geng-geng dia.

Apabila sampai di steakhouse, aroma stik menyapa rongga hidung mereka.

“Kami rasa korang lapar jadi kami dah tolong order.”

“Terima kasih!” sahut Suk Jin.

“Wow, thank you, nampak sedap.” kata mereka apabila hidangan sampai.

Keseronokan mereka melihat makanan terhenti apabila diberitahu daging warna putih itu sebenarnya stik buaya.

“So Min, cuba rasa daging kanggaru.” kata Jae Suk

So Min pun makan dan kunyah-kunyah.

“Rasa camne?” tanya Kwang Soo

“Sedap! Rasa macam kanggaru lah.” balas So Min. Member-member lain pun tercengang dengar jawapannya.

“Maksudnya?” tanya Kwang Soo lagi.

“Daging Jong Kook nampak keras kan? Haa, daging ni rasa macam otot kanggaru gitu.” kata So Min.

“Saya dah cuba daging buaya. Bila kamu lupakan hakikat itu daging buaya, rasanya macam ikan.” kata Jae Suk.

Kena paksa makan stik buaya, reaksi member Running Man ini buat penonton ketawa buaya darat gambar buaya lidah buaya buaya putih kuih lidah buaya

“Daging buaya ni rasa agak masam.” kata Kwang Soo.

“Rasa macam ikan atau daging?” tanya Suk Jin.

“Di tengah-tengah gitu. Kalau korang tak tahu ini daging buaya, memang sedap. Tapi saya tak boleh berhenti fikir ni buaya.” balas Kwang Soo.

Meninjau ke ruangan komen di YouTube, netizen memberi pendapat masing-masing terutamanya warga Australia yang pernah cuba daging buaya dan kanggaru.

“Bagi sesiapa yang belum pernah cuba, kanggaru rasa macam daging lembu cuma lebih kenyal manakala buaya lebih kepada rasa ikan tapi sedikit masam.”

“Saya tinggal di Australia, daging kanggaru memang ada dijual di kedai runcit. Tapi saya sendiri pun tak berani memakannya.”

“Memang nampak pelik tapi sebenarnya daging kanggaru ini sudah biasa dimakan oleh warga peribumi Australia berabad lamanya.”

“Saya cuba daging kanggaru semasa pergi ke Australia beberapa tahun lepas. Mereka kata banyak sangat kanggaru jadi kena memakannya. Rasanya macam hati.”

Berita Lain:

[Video] Tular aksi buaya berenang sambil depa kaki depan, ini sebenarnya berlaku

Separuh buaya, separuh ikan… Pelajar terkejut lihat haiwan misteri ditemuinya

Buaya melibas, penguatkuasa terpelanting kena ekor

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)