Jackie Chan beli istana mewah RM25.6 Juta

Jackie Chan beli istana mewah RM25.6 Juta. Superstar Hong Kong Jackie Chan baru-baru ini membeli sebuah rumah agam di Hangzhou, China, dengan harga yang dilaporkan 40 juta yuan (RM25.6 juta).

Video pelakon berusia 68 tahun itu hadir untuk upacara penyerahan rumah itu menjadi tular di media sosial Cina pada hujung minggu, kerana bahagian dalam rumah mewah itu turut ditunjukkan dalam klip itu.

Terdapat persembahan tarian singa semasa majlis itu, dan Chan dilihat berjabat tangan dengan tetamu dan mengambil gambar berkumpulan dengan mereka ketika dia tiba.

Menurut media Hong Kong, kediaman setinggi 4.8m itu menghadap ke Sungai Qiantang yang melalui bandar Hangzhou.

Ruang tamu dikatakan mempunyai tepi siling berlapis emas yang diperbuat daripada emas tulen 18 karat, manakala jubin lantai dan dinding rumah diletakkan dengan marmar putih susu.

Jackie Chan beli istana mewah RM25.6 Juta

Menurut media China, dia memilih untuk membeli sebuah rumah di Hangzhou kerana ia membolehkannya melakukan perjalanan ke tempat kerja dengan helikopter.

Ia juga terletak berhampiran Hengdian World Studios di wilayah Zhejiang, tempat dia menjalani penggambaran baru-baru ini.

BACA:

Kanak-kanak salah bagi jari tengah atas bot bomba jadi trending

Selangor jual ayam, ikan, minyak masak serendah RM5

“Lebih baik bunuh saya!”, jerit Rosmah selepas dibaca hukuman