Ini tarikh dan cara pendaftaran eBeliaRahmah! Dapat kredit eWallet RM200, Mohon segera!

Ini tarikh dan cara pendaftaran eBeliaRahmah! Dapat kredit eWallet RM200, Mohon segera!

Berita baik buat yang bergelar belia, anda kini boleh mula mendaftar untuk menerima kredit RM200 bagi program eBeliaRahmah mulai Isnin, 26 Jun ini

Sebanyak RM400 juta telah diperuntukkan bagi program itu yang bertujuan menggalakkan golongan remaja membuat pembayaran tanpa tunai serta membantu mengurangkan beban kewangan mereka.

Ini tarikh dan cara pendaftaran eBeliaRahmah! Dapat kredit eWallet RM200, Mohon segera!

Program eBeliaRahmah sebelum ini dikenali sebagai eTunaiBelia Rahmah. Berikut di bawah adalah syarat-syarat bagi mereka yang ingin memohon bantuan eBeliaRahmah ini:

Siapakah yang layak menuntut kredit RM200 eBeliaRahmah?

Belia berumur antara 18 hingga 20 tahun pada 2023 (rakyat Malaysia yang lahir dari 2003 hingga 2005).

– Pelajar sepenuh masa yang belajar di institusi pengajian tinggi (IPT) berdaftar di Malaysia dengan status aktif sebelum 30 April 2023.
Cara untuk menebus kredit eBeliaRahmah RM200

Untuk inisiatif ini, terdapat hanya tiga penyedia eWallet yang boleh diguna oleh belia. Kredit eWallet RM200 hanya boleh ditebus sekali saja daripada eWallet berikut:

– Touch ‘n Go eWallet
– Setel
– Boost

Pengguna mesti mengesahkan akaun eWallet mereka melalui proses Know Your Customer (eKYC) elektronik sebelum mereka boleh menebus kredit.

Sebagai tambahan kepada kredit RM200, penyedia eWallet akan menawarkan insentif tambahan dalam bentuk baucar, pulangan tunai atau mata ganjaran sepanjang program. Untuk penjelasan, anda hanya boleh menebus kredit eWallet RM200 sekali daripada salah satu daripada tiga eWallet yang disenaraikan.

Bila anda boleh menebus kredit eBeliaRahmah RM200?

Menurut Kementerian Kewangan, penerima yang layak boleh memohon untuk menebus kredit bermula dari 8 pagi pada hari Isnin, 26 Jun 2023. Penebusan kredit eWallet RM200 akan tersedia dari 26 Jun hingga 22 Ogos 2023 dan akan dikreditkan dalam tempoh 3 hari permohonan.

Boost, Setel dan Touch ‘n Go eWallet membolehkan pengguna mengimbas dan membayar menggunakan kod QR DuitNow. Namun, baki baki daripada kredit eBeliaRahmah RM200 akan dilupuskan apabila tamat tempoh

BACA:

Tak sampai 10 minit, kami ditolak keluar dengan kasar, walaupun tak sempat tengok jenazah dimandikan tapi aku bersyukur dapat tengok ayah buat kali terakhir”

Shuib tak jemput Jep datang kenduri kahwin esok? Rupanya ini sebenarnya yang terjadi antara mereka