Ini butiran bantuan RM150 untuk semua murid seluruh Malaysia

Ini butiran bantuan RM150 untuk semua murid seluruh Malaysia. Diminta semua ibu bapa untuk mengambil tahu tentang Bantuan Awal Persekolahan RM150 Disalurkan Januari 2023. Dalam pembentangan bajet mini yang lepas di parlimen baru sahaja dibentangkan oleh Perdana menteri Malaysia yang baharu iaitu Datuk seri Anwar Ibrahim yang kini menjawat sebagai ketua Kerajaan baru negara bagi negara kita Malaysia dalam satu penggal pemerintahan kerajaan perpaduan.

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim baru saja mengumumkan pada sidang parlimen mengenai bajet mini untuk tahun 2023, Kerajaan akan menyalurkan bantuan kepada rakyat dari segi bantuan kewangan one-off yang mana kerajaan telah bersetuju untuk meneruskan bantuan yang dikenali sebagai bantuan awal persekolahan yang dilaksanakan oleh kerajaan sebelum ini dengan permulaan disalurkan pada fasa 1 bulan ini iaitu bulan Januari untuk tahun 2023.

Pada anda yang ingin mengikuti lebih lanjut anda boleh ikuti maklumat mengenai pengumuman rasmi daripada kerajaan di parlimen tadi di bawah.

Ini butiran bantuan RM150 untuk semua murid seluruh Malaysia

Bagi anda yang berminat menambah maklumat,anda dikehendaki mengikuti perkembangan semasa di dalam negara lagi-lagi dengan pengumuman penting yang baharu daripada kerajaan, bagi memudahkan anda mendapat liputan daripada kerajaan sertai Telegram saluran pantas mengenai pengumuman rasmi kerajaan:

Bantuan RM150 Awal Persekolahan (BAP) Untuk Murid Seluruh Malaysia

Baca Artikel Penuh