Ibu bapa bersyukur setelah 2 bulan meninggal akhirnya jenazah anak dapat dikebumikan

Ibu bapa bersyukur setelah 2 bulan meninggal akhirnya jenazah anak dapat dikebumikan.Sepasang suami isteri bersyukur apabila jenazah anak lelaki mereka yang ditemui lemas di Sungai Kuala Pai di sini pada 27 Julai lalu akhirnya dapat dibawa pulang dari Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di Alor Setar dekat sini untuk dikebumikan.

Menurut Hamid Yaakob, 61, dia dan isteri, Kamaliah Ali, 54, lega sebaik sahaja dimaklumkan pihak polis kira-kira pukul 9 pagi tadi bahawa jenazah anak mereka, Mohd. Shahril, 31, sudah boleh dibawa pulang untuk proses pengebumian.

“Polis daerah Padang Terap yang menguruskan kes ini menghubungi saya pada pagi tadi memaklumkan keputusan asid deoksiribonukleik (DNA) sudah dapat dan kami dibenarkan bawa pulang jenazah hari ini.

Ibu bapa

“Saya bersyukur kerana akhirnya jenazah anak boleh dikebumikan setelah sekian lama menunggu,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Katanya, keputusan DNA telah mengesahkan mayat tersebut adalah anaknya selain pengecaman kali terakhir juga dilakukan bersama pihak polis di Jabatan Forensik HSB.

“Saya jangkakan urusan di hospital siap sepenuhnya kira-kira pukul 5 petang sebelum jenazah dibawa pulang ke rumah dahulu untuk disembahyangkan sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kuala Pai,” ujarnya.

Berita penuh : https://www.kosmo.com.my/2021/09/13/lega-jenazah-anak-dikebumi-selepas-dua-bulan/

BACA: Rakyat dinasihati cermat kritik isu kuota solat di masjid – Persatuan Ulama

CATEGORIES