Wanita cuba terjun dari tingkat 32 kerana dipecat, dihalau

Tertekan diberhentikan kerja dan dihalau dari rumah sewa, seorang wanita cuba terjun dari tingkat 32 sebuah kondominium di sini, semalam.

Bagaimanapun, tindakan pantas anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor berjaya memujuk dan menyelamatkan mangsa.

Pengarah JBPM Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian terbabit pada jam 7.52 malam.

“Seramai 19 anggota dengan satu jentera dan Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS) dikejarkan lokasi kejadian.

“Setiba di lokasi terdapat seorang wanita berada di tepi bangunan di tingkat 32 kondominium berkenaan dan cuba untuk membunuh diri,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, pasukan penyelamat membuat persiapan dengan memasang tali keselamatan dan memujuk wanita terbabit ke tempat selamat.

“Mangsa didapati mengalami masalah peribadi kerana kehilangan kerja dan dihalau dari rumah sewa.

“Wanita terbabit diserahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya,” katanya.

Berita Penuh :https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2021/06/719416/wanita-hilang-kerja-dihalau-dari-rumah-sewa-cuba-terjun-tingkat-32

BACA JUGA :

“Bila hari sudah lewat petang, saya akan hubungi suami sama ada dapat ikan atau tidak. Kalau dapat, adalah lauk bagi kami anak-beranak, jika tiada hasil, kami makan apa yang ada di dapur.

“Apa yang berlaku ini amat memeritkan buat kami sekeluarga. Jika PKP masih berlarutan, tidak tahu bagaimana masa depan kami sekeluarga,” katanya semalam.

https://gemilangdaily.com/hilang-kerja-kerana-pkp-pancing-ikan-untuk-pastikan-anak-isteri-ada-lauk/

CATEGORIES