Hafiz Mahamad dedah disihir pendengki, tetap azam terus bantu orang

Hafiz Mahamad dedah disihir pendengki, tetap azam terus bantu orang

Hafiz Mahamad dedah disihir pendengki, tetap azam terus bantu orang. Pempengaruh dan usahawan selebriti terkenal, Hafiz Mahamad mendedahkan, dia dan isterinya Syafiqah Aina masih belum benar-benar pulih daripada gangguan dan penyakit misteri yang tular di media sosial baru-baru ini.

Menurut Hafiz, dia dan isteri bagaimanapun sedar perlu tabah dan kuatkan semangat dalam menempuh ujian hebat ini selain berserah kepada Allah SWT.

“Sebagai suami, apabila melihat Aina terkena penyakit misteri, memang saya marah dan geram. Tapi hal ini membuat kami sedar bahawa setiap perbuatan tak perlu dibalas yang sama. Sebaliknya kami perlu usaha dan buktikan kepada mereka yang kami boleh menjadi lebih baik.

“Biarpun belum pulih sepenuhnya tapi kami kena kuat. Percaya pada Allah dan kami kena terus berjuang. Ketahuilahm, bahawa saya bukan nak mencabar atau merendahkan mereka (si pelaku) namun saya nak katakan bahawa Allah Maha berkuasa.

“Buatlah macam mana pun saya tetap akan sebarkan kebaikan,”katanya.

Hafiz berkata demikian semasa ditemui pada majlis Ainaa Beauty Annual Gala Dinner di Marriot Putrajaya, baru-baru ini.

Selain itu, menurut Hafiz, meski keadaan mereka belum pulih, semangat untuk meneruskan usaha membantu orang lain tidak pernah pudar.

Hafiz Mahamad dedah disihir pendengki, tetap azam terus bantu orang

“Apa yang kami usahakan selama ini hanyalah untuk bantu orang lain tambah pendapatan. Kenapalah perlu kacau kami sampai begini? Apapun yang mereka buat kami tidak akan membalas kembali.

“Sakit itu biarlah kami yang simpan. Dalam realiti kami sangat gembira,”katanya.

Selain itu, menurut Hafiz, biarpun trauma dengan kejadian yang menimpa, namun dia dan isteri tidak berputus asa dan saling menumpahkan kasih sayang antara mereka.

“Jujurnya kami agak trauma atas apa yang berlaku. Jika sebelum ini, andai ada yang menghantar produk makanan, kami akan buat rebiu tanpa sebarang cas untuk bantu usahawan lain. Namun kejadian yang berlaku buatkan kami berfikir banyak kali.

“Dalam rumah tangga pula, setiap hari kami bahagia. Kami sweet antara satu sama lain dan ada ‘5 minute rules’ dalam perkahwinan di mana andai berlaku apa sahaja perselisihan, sama ada saya atau Aina akan meminta maaf dan berpelukan selepas itu supaya ia tidak berpanjangan,” katanya.

Dalam pada itu, sempena ulang tahun kelima Ainaa Beauty, pasangan itu meraikan kerja keras usahawannya sepanjang tahun 2021 dengan pelbagai hadiah lumayan termasuklah sebuah kereta Proton Axia, dua buat Proton X50 serta lebih 40 biji Iphone 13 Pro Max dan beberapa set perhiasan emas.

Selain itu, produk kecantikan itu turut memperkenalkan wajah baharu rangkaian produknya dengan reka bentuk botol yang lebih moden dan inovatif.

BACA: 

Ibu dedah perangai sebenar Neelofa yang ramai tak tahu

Penumpang terkandas 5 jam dalam penerbangan, kesal dengan servis MAS

X50 terbalik langgar Ativa selepas menyelit, “dia ingat litar lumba..”

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)