Hadi dakwa Anwar menangis di pagi hari minta kerajaan perpaduan

DS Abdul Hadi mendakwa bahawa Anwar Ibrahim, AMANAH dan DAP telah pergi bertemu Tun Mahathir di pagi hari dengan menangis menyerahkan cadangan penubuhan Kerajaan Perpaduan.

Pertemuan beberapa pimpinan utama Pakatan Harapan termasuk Anwar Ibrahim dengan Tun Dr Mahathir bagi membincangkan pembentukan kerajaan ialah pada malam hari 28 Februari 2020. Tiada seorang pun yang menangis dalam pertemuan tersebut. Amat buruk tingkah laku mereka reka cerita sebegini oleh seorang bergelar ulama.

Keduanya cadangan menubuhkan kerajaan perpaduan adalah cadangan Tun Dr Mahathir, bukannya cadangan Anwar Ibrahim, AMANAH dan DAP. Sehari selepas dilantik sebagai Perdana Menteri Interim, Tun telah memanggil setiap ketua ketua kesemua parti ke Putrajaya menawarkan membentuk kerajaan perpaduan. Ia berlaku selepas Tun mendakwa dijanjikan sokongan oleh PAS dan UMNO untuk beliau kekal sebagai Perdana Menteri.

Ternyata ianya satu pembohongan, apabila PAS dan UMNO menamakan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri. Sebelumnya, selepas mengadap Yang Dipertuan Agung, PAS dan UMNO melalui sidang media Setiausaha Agung kedua dua parti mengumumkan desakan agar dibubarkan parlimen dan bukannya menamakan Tun Dr Mahathir. Jelas PAS membohongi Tun Mahathir.

BIRO POLITIK
Parti Amanah Negara (AMANAH)