Gara-gara takut beritahu isteri dah kena buang kerja, lelaki ini pura-pura pergi kerja tiap hari sekali ini yang jadi

Gara-gara takut beritahu isteri dah kena buang kerja, lelaki ini pura-pura pergi kerja tiap hari sekali ini yang jadi

Gara-gara takut memberitahu isteri dan keluarga, seorang lelaki di Hong Kong terpaksa berpura-pura pergi bekerja walaupun sudah dipecat tahun lalu.

Lelaki berusia 46 tahun itu yang tidak mahu identitinya didedahkan menjelaskan

Gara-gara takut beritahu isteri dah kena buang kerja, lelaki ini pura-pura pergi kerja tiap hari sekali ini yang jadi

Dia sudah memohon hampir semua pekerjaan di laman web pekerjaan Hong Kong tetapi nasib masih tidak menyebelahinya.

Dia menyangka telefon bimbitnya rosak kerana tidak menerima sebarang panggilan daripada agensi pekerjaan.

“Saya fikir telefon saya rosak kerana tiada panggilan balas. Saya tidak berani memberitahu isteri saya,” katanya.

 

Lelaki berkenaan hanya mengharapkan cuti umum sahaja supaya dia boleh tinggal di rumah tanpa disoal oleh isterinya. Walaupun agar sukar menjalani kehidupan berpura-pura namun dia tetap terpaksa melakukannya.

 

Dia akan terus berpura-pura semasa Tahun Baharu Cina yang bakal tiba dengan membeli pakaian baharu dan memberikan bungkusan merah kepada anaknya seperti biasa yang dilakukan sebelum ini.

Walaupun mempunyai simpanan, dia tetap risau kerana mungkin tidak dapat bertahan dengan penipuannya itu dan memerlukan pekerjaan yang benar-benar bergaji.

BACA:

Tunai ibadah Haji secara DIY, lelaki ini nekad jalan kaki sejauh 8640 KM ke Mekah buat netizen kagum