Gangguan seksual kanak-kanak, netizen serang IG artis popular

Bukan sekali tetapi tiga kali apabila seorang penyanyi lelaki era 80-an dituduh melakukan gangguan seksual fizikal terhadap seorang remaja perempuan.

Sejak Ogos 2020

Difahamkan, penyanyi tersebut yang juga merupakan bapa kepada penyanyi wanita terkenal telah ditahan pihak polis selepas dia dikatakan melakukan perbuatan tidak bermoral itu sejak Ogos tahun lalu. Memetik laporan Harian Metro, Ketua Polis Daerah Subang Jaya Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kejadian itu jam 3 petang pada 21 Julai lalu.

“Kejadian pertama berlaku terhadap mangsa berusia 14 tahun itu pada Ogos 2020 di rumah kawan ibunya di sebuah kondominium di Puchong Prima.

“Dalam kejadian ini, ia membabitkan seorang suspek yang dikenali sebagai atok berusia 65 tahun,” katanya ketika dihubungi portal berkenaan.

Dua lagi kejadian yang sama dilakukan suspek terhadap mangsa yang masih bersekolah di Tingkatan Dua di sebuah sekolah menengah di Puchong berlaku pada Oktober dan November 2020.

“Kedua-dua kejadlan itu berlaku di rumah suspek di Puchong. Perkara itu (amang seksual fizikal) sekali lagi berlaku pada Januari lalu. Disebabkan takut, pengadu hanya mendiamkan diri sebelum ini,” katanya.

Netizen Mula Banjiri Ruangan Komen

Sejurus tularnya isu tersebut, hantaran terbaharu Instagram anaknya mula dibanjiri dengan pelbagai komen daripada netizen. Bagaimanapun, menerusi carian Mur4i.my terkini mendapati komen-komen tersebut telah pun dipadam manakala ruangan komen turut ditetapkan pada mod terhad.

Memetik laporan portal akhbar berkenaan, Polis telah menahan suspek terbabit di perkarangan Balai P0lis USJ 8, di sini, jam 11.00 malam pada 21 Julai lalu. Bagaimanapun, suspek sudah dibebaskan dengan jaminan polis memandangkan dia menghidap penyaklt jantung. Kes itu disiasat mengikut Seksyen 14(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017.

Berita Penuh : https://www.dedah.co/2021/07/26/artls-era-80-an-dit4han-kerana-amang-s3ksval-netlzen-mula-b4njiri-akaun-penyanyi-popular/

BACA JUGA : Panas !!! Muhyiddin akui kerajaan dipimpinnya kini tidak sempurna