Fizo Omar dedah isu babitkan isteri baru sehari selepas diijabkabul

Baru-baru ini, netizen digemparkan dengan status perkahwinan pelakon tanah air, Fizo Omar yang hangat diperkatakan ramai orang.

Hantaran itu termasuklah gambarnya yang lengkap memakai baju Melayu bewarna putih disamping anak tunggalnya, Wan Maryam.

Fizo Omar dedah isu babitkan isteri sehari selepas diijabkabul

Bagaimanapun, persoalan itu akhirnya terjawab apabila Fizo telah berkahwin dengan seorang wanita kelahiran Sarawak, Fazeera Nazri Azrai di sebuah majlis tertutup di Bidaisari Resort, Janda Baik, Pahang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)

Perkongsian itu bagaimanapun mendapat pelbagai reaksi daripada netizen serta rakan artis yang tidak henti-henti mengucapkan tahniah serta mendoakan perkahwinanya itu.

Fizo Omar berang, individu guna nama isterinya buat akaun palsu

Selepas pengumuman perkhabaran gembira itu, dilihat pelakon berusia 36 tahun itu sedang giat memuat naik semula ucapan tahniah rakan-rakannya melalui Insta Story.

Namun, melalui salah satu perkongsian itu, Fizo Omar juga turut tampil mendedahkan beberapa akaun Instagram palsu yang menggunakan wajah isterinya.

Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol bin Wan Omar telah memuat naik tangkap layar mengenai akaun Instagram palsu isterinya itu yang dilakukan oleh individu tidak bertanggungjawab.

Selain itu, terdapat juga beberapa akaun Instagram palsu yang menyatakan bahawa media sosial itu adalah asli milik isteri Fizo selain memuat naik gambar mengenai perkahwinan mereka.

Bertindak dengan perkara itu, pelakon itu juga meminta agar netizen tidak mengikuti akaun yang tidak diketahui pemiliknya.

Ini bukan Instagram rasmi isteri saya. Berhenti mengikuti individu yang entah siapa.

Selain itu, Fizo juga turut memberikan amaran kepada pemilik-pemilik akaun tersebut agar berhentikan menggunakan nama orang lain bagi kepentingan peribadi.

BACA JUGA : 24 individu dijatuhi hukuman mati kerana bakar hutan di Syria
Kanak-kanak tular miliki nama ‘ABCDEFG HIJKL ZUZU’