“Entah mana datang cerita PN minta jawatan di Melaka”, Wan Saiful jawab Tok Mat

“Entah mana datang cerita PN minta jawatan di Melaka”.”Saya mahu tegaskan bahawa pimpinan tertinggi PN tidak pernah meminta apa-apa jawatan untuk Adun-Adun PN Melaka,” katanya dalam hantaran di Facebook, hari ini.

Beliau berkata demikian mengulas kenyataan Timbalan Pengerusi BN, Mohamad Hasan bahawa tiada keperluan melantik dua Adun daripada PN yang menang pada PRN Melaka Sabtu lalu sebagai ahli majlis mesyuarat kerajaan negeri (exco).

Wan Saiful Wan Jan menegaskan pemimpin tertinggi parti itu tidak meminta apa-apa jawatan untuk anggota dewan undangan negeri (Adun) mereka selepas BN memenangi pilihan raya negeri (PRN) Melaka.

mana

Wan Saiful Wan Jan

Sehubungan dengan itu “Kita akan jadikan PRN Melaka sebagai batu loncatan untuk mengorak langkah mara ke hadapan,” jelasnya

Sebelum itu timbalan presiden umno Mohamad dilaporkan berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Ketua Menteri Melaka Sulaiman Md Ali yang berkata, pihaknya akan berbincang dengan kepimpinan BN mengenai penyertaan dua Adun PN dalam kerajaan negeri.

Beliau juga menegaskan “Kita akan jadikan PRN Melaka sebagai batu loncatan untuk mengorak langkah mara ke hadapan,” berkata, sebaliknya PN akan mengkaji keputusan PRN Melaka, terutama jumlah sokongan yang kelihatan meningkat di banyak kawasan.

BACA: KKM siap sedia hadapi gelombang keempat Covid-19 akibat PRN Melaka