Dua beradik jadi jutawan Youtube di usia 4 tahun

Dua beradik jadi jutawan Youtube di usia 4 tahun. Siapa sangka zaman sekarang makin mudah untuk menjana pendapatan. Bukan cakap yang dewasa, malah kanak-kanak yang baru berusia 4 dan 5 tahun juga mampu menjana pendapatan lumayan.

Luar biasa bukan? Dua kanak-kanak ini yang juga merupakan adik beradik meraih pendapatan sehingga £1 juta (RM5.4 juta) setahun dan sekaligus menjadi jutawan Youtube termuda Britain.

Adik beradik tersebut ialah Gabriella, 4 tahun dan abangnya Alex, 5 tahun berada di ranking teratas laman perkongsian video di Britain dengan 10.9 juta pengikut serta 3.6 billion tontonan di akaun Youtube milik mereka.

jutawan utube 1

Saluran Youtube mereka diberi nama Toys and Little Gaby itu dihoskan sendiri oleh dua kanak-kanak ini. Ia dibuka oleh ibu mereka, Sabine, 28 bermula tiga tahun lalu. Ibunya yang berasal dari Latvia kini menjadi pengurus kepada dua anaknya itu sepenuh masa di rumah mereka di utara London.

Dua beradik jadi jutawan Youtube di usia 4 tahun

“Sejak kecil mereka berdua suka menonton saluran Youtube yang memaparkan ulasan barang permainan dan juga pelbagai keletah anak-anak kecil. Jadi saya terfikir, bila mereka sudah besar sedikit mengapa tidak kami sendiri mencubanya?” kata Sabine.

Saluran Youtube mereka adalah bertemakan ‘keseronokan kanak-kanak’ dengan pelbagai permainan, cabaran dan lain-lain aktiviti khas serta kreatif bagi kanak-kanak.

Bukan itu sahaja, dua beradik ini turut mempunyai sebuah kedai mainan dalam talian bernama alexandgabytoys.com.

jutawan utube 3a

Tapi sudah tentulah tidak boleh kalahkan saluran Youtube Ryan Toys Review yang memperoleh pendapatan £17 juta setahun!

Untunglah, kecil lagi dan jutawan!

BACA:

Jep dalam fasa serius cari yang nombor 2 ni, ini buktinya

Aksi gadis cantik main bola pakai kain pelekat jadi perhatian

‘Supercarblondie’ kini jadi influencer kereta wanita terkaya di dunia