Dia bela harimau macam dia bela kucing, ini kisah Zaitun Arshad

Dia bela harimau macam dia bela kucing, ini kisah Zaitun Arshad. Pada masa ini, semua orang mungkin pernah mendengar tentang Raja Harimau Netflix tertentu ,

memandangkan PKP pada dasarnya bermakna kita mempunyai sepanjang masa di dunia untuk menontonnya.

Walaupun anda tidak melakukannya, anda mungkin terjumpa artikel, meme atau siaran FB mengenainya dan tertanya-tanya,

Dikeluarkan hanya dua hari selepas Malaysia memulakan PKP, ia mengisahkan pengembaraan Joe Exotic – pemilik zoo gay dengan dua suami,

Dia bela harimau macam dia bela kucing, ini kisah Zaitun Arshad

176 harimau dan perseteruannya dengan Carole Baskins, seorang aktivis hak haiwan yang cuba menamatkan dakwaan Joe menganiaya kucing besar. Nampaknya ia juga cukup bagus, seperti yang dinyatakan oleh penilaian dan penonton yang tinggi. Suka serius, lihat sahaja betapa peliknya ini:

Tetapi kami tahu, tidak semua orang mempunyai langganan Netflix, atau mungkin satu musim Joe Exotic tidak mencukupi untuk anda.

Jika anda salah seorang daripada mereka, maka jangan takut, Cilisos ada di sini…

dengan bajet yang lebih sedikit, versi artikel Raja Harimau Malaysia sendiri , berkisar tentang seorang lelaki dengan harimau peliharaan, senjata api buatan sendiri, rompakan bersenjata, kehidupan lari dan akhirnya ditangkap.

Zaitun Arshad dikenali sebagai Lelaki Harimau Malaysia sendiri

Harimau ialah kucing besar dan ganas yang memakan daging dan itu mungkin menghalang ramai rakyat Malaysia untuk menganggapnya sebagai haiwan peliharaan, tetapi anda pasti terkejut apabila mengetahui bahawa terdapat beberapa kejadian harimau peliharaan di sini.

Mungkin yang paling ketara berlaku pada tahun 2003, apabila imej harimau yang menaiki Jeep menjadi tular :

akhbar lelaki yang dipanggil Lelaki Harimau nampaknya mula memelihara haiwan eksotiknya sendiri di rumahnya pada tahun 1993 . Dia juga didakwa agak kaya; beberapa anekdot mengenainya (yang kami tidak dapat sahkan) mendakwa bahawa setiap daripada empat isterinya mempunyai rumah sendiri di Bukit Selambau, Kedah, manakala dia biasa dilihat di bandar memandu kereta mewah.

Apabila Zaitun akan memperoleh Charlie harimau, dia telah menangkap harimau seberat 200kg itu pada akhir 2002 di Thailand menggunakan perangkap . (Laporan lain mendakwa dia membelinya di Thailand dengan harga RM15,000). Zaitun menyimpan Charlie dalam sangkar setinggi tiga meter, dan lebar dua meter di tepi rumahnya.

Haiwan peliharaan baharunya itu bagaimanapun nampaknya agak aktif dan tidak menyukai sangkar, jadi Zaitun juga akan membawanya berjalan kaki selama 30 minit setiap hari.

Walau bagaimanapun, kemasyhuran barunya telah menarik perhatian pihak berkuasa , dan oleh itu dia berlari untuk mendapatkannya… dengan Charlie si harimau di samping.

Gambar ni pun kami tak edit, Zaitun letak kat blog sendiri dengan caption tu.

Tetapi hanya beberapa hari kemudian, Zaitun muncul semula. Dia nampaknya telah membuat pusingan u dan memutuskan untuk melepaskan Charlie ke alam liar – mungkin hakikat bahawa jika dia menghadapi kemungkinan hukuman penjara lima tahun dan denda RM15,000 jika dia memutuskan untuk tidak membebaskan Charlie memainkan peranan.

Laporan BBC mengatakan bahawa dia membebaskan Charlie ke hutan di Daerah Sik Kedah, tetapi Charlie nampaknya enggan pergi , malah kembali ke Zaitun sebaik sahaja dia memanggil namanya! Sementara itu, artikel Utusan yang diarkibkan menambah bahawa walaupun terpaksa melepaskan Charlie, Zaitun tetap akan kembali ke hutan dari semasa ke semasa untuk, eh, bertanya khabar.

“Charlie terpaksa dilepaskan ke dalam hutan apabila Perhilitan berkata bahawa adalah tidak wajar untuk menahannya di rumah… Tetapi kerana saya begitu rapat dengan Charlie, ia tidak terlalu sukar untuk memanggilnya keluar dari hutan,” – Zaitun Arshad,

Malah, Zaitun masih mempunyai rancangan untuk membawa Charlie ‘pulang’. Rancangannya tidak akan berhenti pada harimau sahaja – dia mahukan ‘zoo mini’ sendiri , di mana haiwan seperti harimau, beruang dan gajah akan tinggal bersama.

Mungkin juga seperti GW Zoo Joe Exotic, tetapi versi kampung. Walau bagaimanapun, mungkin wajar untuk mengatakan bahawa idea zoo mininya tidak berjaya, kerana hanya beberapa tahun kemudian, Zaitun akan menghadapi masalah undang-undang sekali lagi, tetapi untuk sesuatu yang lebih serius.

BACA: 

Rupanya ini punca ramai Ustaz yang merupakan aktivis politik dilarang mengajar agama di Selangor

““Kutipan derma jihad oleh Pas merupakan arahan daripada Allah”, kata pemimpin Pas