Cuma 22 bulan tapi PH telah tunjukkan usaha jaga ekonomi rakyat

PH baru sempat memegang kerajaan selama 22 bulan. tidak lama, namun, ada usaha dalam menjaga ekonomi orang2 susah. benda baik selalu tak dikenang.
harga rumah berjaya diturunkan, inflasi berkaya dikawal. raya, tak raya barang basah terkawal. raya 2019 dahulu ingat lagi memang barang basah terkawal.

tolak dulu auta kes adib, kilang arak, dong zhong, pemandu mabuk, sekolah vernakular,tulisan khat, ruu 355, LTTE, tabung haji kena jual, yang semua itu kini sudah terbukti mainan, hanyalah alat untuk menghuru harakan Malaysia ini. kini senyap tak bersuara, mati tidak bernisan. sampai ayah arwah adib sorang2 hantar memo di mahkamah tidak diiring, sampai sekarang tiada lagi isu perkauman dimainkan.
kita tak pernah dengar dah nama polis melayu yang tekorban akibat pemandu mabuk zaman ini,
sehingga Kolej terang2 punya MCA stakeholder punya dapat 58 juta sekalipun, bunyi cengkerik sahaja yang bersuara!.

22 bulan adalah indikator terbaik kepada pemerintahan PH. tidak perfect. tidak semua betul, tetapi dalam menurunkan inflasi dan menambah pekerjaan, menaikkan hasil negara, memang ada kesan. tidak banyak, kerana hanya 22 bulan.
perlu diingati, kerajaan PH bukan kerajaan sempurna. tidak ada kerajaan yang kekal berkuasa melainkan kerajaan Allah sahaja.

mengapa mereka takut jika PH kembali berkuasa?

kerana isu perkauman yang jahat tidak lagi dapat dijadikan senjata mereka selepas ini.
isu2 kepentingan melayu juga tidak dapat dijadikan modal. kerana apabila dapat kuasa, terbukti hanya utamakan kroni dengan lantikan GLC yang gaji mereka puluhan ribunya, gaji seorang mereka cukup untuk menyara puluhan orang muda yang masih nak mulakan hidup.

saya tulis panjang2 ni biasanya penyokong PH suka baca kerana mereka bijak dan banyak membaca. manakala penyokong PN mereka akan suruh lukis kerana mereka agak kurang berfikir, cepat ditipu, apabila ditegur, mereka akan mengherdik dengan panggilan barua dan RBA sahaja.
biarkan mereka sahaja. boleh lihat perangai mereka masing2. nanti ade lah tu.

Sumber:https://www.facebook.com/groups/235596130869642/permalink/252333629195892/