Cara bacaan meter yang menindas rakyat, TNB digesa ubah polisi

Cara bacaan meter yang menindas rakyat, TNB digesa ubah polisi

Itu hari dapat bil TNB tinggi..

Dengan nasihat yang baik dari Syafiq untuk aku tulis complaint, aku pun buat aduan kepada TNB dan dalam masa yang sama, aku up la satu pos sebagai tanda protes, dengan harapan, semakin ramai orang bercakap, kerajaan akan pandang isu ni dan ambil tindakan..

Masa aku karang ayat komplen tu, aku tengah marah sebenarnya.. Aku pun letak ayat, “..Bil saya terlalu tinggi dan tak munasabah.. Minta tolong hantar orang buat penerangan pada saya tentang bil eletrik tinggi ni.. Hantar lebih dari 2 orang, takut-takut kalau dia salah jawab, parang saya tiba-tiba terbang nanti..”

Tapi aku edit balik la bagi ayat muluk-muluk.. Orang bertamadun kan tak mendahulukan emosi 🤣

Harini pegawai TNB hubungi aku dan beri penerangan..

Aku cakap, semua hujah dia aku boleh terima.. Masalah PKP tak boleh keluar pergi baca meter, bahagikan purata penggunaan, bla bla bla..

Dia juga kata, sepanjang PKP orang duduk di rumah, dan penggunaan banyak.. Ini alasan yang tak munasabah sebab isteri aku work from home dah dekat 2 tahun, makna kata rumah sentiasa ada orang, tapi bil maintain saja.. Apa pula bila PKP ni tiba-tiba jadi mahal..? Kalaupun penggunaan lebih, takkan sampai 600% peningkatan?

Aku bagitau pegawai tu, hujah kata waktu PKP orang duduk rumah sebabkan penggunaan tinggi tu semua alasan fatal yang kelakar..

Sebab sebenar yang buat bil eletrik naik mendadak adalah, bila dia buat bacaan selepas 3 bulan, penggunaan sudah masuk ke blok penggunaan ke-3 dengan harga 0.51/Kwh, sedangkan penggunaan sebelum-sebelum ni tak pernah sampai pun pada blok ke-3, jarang-jarang melepasi blok pertama, dan kalau lepas masuk blok ke-2 pun, sangat sedikit (rujuk gambar 1)

Bagi yang tak jelas, penggunaan elektrik TNB ni ada 3 blok..

200kwh pertama, harga sekian-sekian..
100kwh kedua, harga sekian-sekian (lebih mahal)
300kwh seterusnya, harga sekian-sekian (lebihh mahal lagi)

(Rujuk gambar 2)

Setiap kali pegawai datang baca meter dan bilkan penggunaan pada pelanggan, kos penggunaan tu akan reset balik kepada blok pertama..

Tapi bila PKP dan TNB tak hantr orang datang baca meter, bil penggunaan masuk blok ke-3, bacaan akan santak sampai maksimum.. Itu la punca bil naik jadi gila..

Pegawai TNB tu kata apa yang aku cakap tu betul.. Tapi ini polisi TNB.. Memang cara baca meter macam tu..

Dan aku kata, polisi dan cara TNB tu adalah zalim, menekan, menindas pengguna, sedangkan PKP dek wabak Covid19 yang kita hadapi ini adalah unprecedented, tak pernah berlaku..

Kalau gitu, untung lagi TNB kalau kerajaan buat PKP sampai setahun.. Selepas setahun, penggunaan blok ke-3 dah tentu lebih banyak, sebab bacaan penggunaan takkan reset ke blok pertama balik, selagi TNB tak datang bilkan kepada pengguna..

Manusiawi la mas bro..

Patutnya bagi la kiraan rata (sebab ia penggunaan 3 bulan sekaligus) kepada penggunaan eletrik melepasi blok ke 3 tu.. Lebih merigankan dan sama-sama dapat manfaat.. TNB dapat ambil kesempatan, pengguna dapat sedikit diskaun dek kerana TNB tak mai baca meter..

Tapi brader yang call tu memang gentleman..

Dia akui yang cara tu menyebabkan bil jadi melampau dan menindas pengguna.. Tapi dia tak boleh buat apa, kerana dia bekerja ikut polisi.. Kerajaan kena bercakap berkenaan ‘benda’ ni, supaya polisi TNB berobah..

Nahh.. Sekarang jom kita sama-sama bercakap benda ni, viralkan, cucuk wakil rakyat anda suruh diorang bercakap pasal isu ni, supaya TNB ubah sikit polisi dan kita sama-sama boleh terima manfaat..

Kalau malas complain, cukup sekadar share tulisan saya ni, supaya lebih meluas lagi orang bercakap..

Kalau aku salah, aku sedia dibetulkan..

Sekian

#KopiPasta

Sumber: