‘Bukan main laju dia jalan!’ Lelaki ini sangka biawak rupanya buaya berlegar di tengah jalan

‘Bukan main laju dia jalan!’ Lelaki ini sangka biawak rupanya buaya berlegar di tengah jalan.

Ketika memandu dalam keadaan hujan lebat, dia telah dikejutkan dengan kemunculan satu makhluk merangkak di atas jalan raya

Dia yang pada mulanya disangka biawak besar yang bersaiz lebih kurang 2 meter.

'Bukan main laju dia jalan!' Lelaki ini sangka biawak rupanya buaya berlegar di tengah jalan

Namun begitu, selepas diperhatikannya dengan teliti, ternyata makhluk itu bukannya seekor biawak tetapi seekor buaya!Disangka Biawak, Pemandu Terkejut Terserempak Seekor Buaya Berlegar Di Jalan Raya Ketika Hujan Lebat – sajagempak.com

Dalam satu video klip yang ditularkan, buaya sepanjang dua meter itu dilihat merangkak diatas jalaan raya sebelum akhirnya menuju ke sebuah kolam yang berhampiran.

Buaya itu kemudiannya dilaporkan berjaya ditangkap oleh pihak berkuasa dan dipindahkan ke tempat lain. Namun bagaimanapun, pelbagai spekulasi muncul dikalangan netizen tentang bagaimana buaya berkenaan boleh muncul di lokasi berkenaan.

Namun begitu, ini bukanlah kali pertama buaya dilihat muncul di daerah tersebut dan menimbulkan spekulasi bahawa terdapat taman buaya atau pihak yang memelihara dan menyimpan buaya di lokasi berhampiran.

Buaya-buaya yang muncul di tempat awam itu pula berkemungkinan buaya yang terlepas disebabkan kawalan keselamatan yang tidak bagus.

Para penduduk yang bimbang dengan kejadian berkenaan menggesa agar mana-mana pihak penternak buaya di kawasan berkenaan

agar mengetatkan langkah keselamatan agar buaya-buaya ini tidak terlepas ke tempat yang tidak sepatutnya dan mendatangkan bahawa kepada orang awam.

Baca:

‘Minggu lepas bagi RM200 takkan dah habis?’, Suami persoal nafkah tak cukup sekali jawapan padu isteri buat puas hati

Peja dilantik sebagai Pengerusi PN Negeri Sembilan, gara-gara kalah di Tambun, Peja cuba nasib di Negeri Sembilan?