Boleh guna aplikasi power ini jika lupa parking kereta dekat mana

Boleh guna aplikasi power ini jika lupa parking kereta dekat mana. Selalu sesat bila tinggalkan kereta di tempat parkir KLIA? Inilah pengalaman yang sering dilalui oleh orang ramai apabila pulang dari lokasi percutian menggunakan khidmat kapal terbang yang mendarat di KLIA, sesat!

Tetapi kerisauan anda tidak akan berlaku panjang kerana ada perkongsian video di laman Tiktok milik @natazsyah.roslan yang menunjukkan betapa mudahnya anda boleh mencari lokasi kereta.

TAK PAYAH RISAU SESAT CARI KERETA DI KLIA, GUNA MESIN NI JE

Boleh guna aplikasi power ini jika lupa parking kereta dekat mana

Apa yang anda perlu lakukan adalah hanya memasukkan nombor plat kenderaan, dan mesin ini akan menyatakan lokasi yang tempat di mana anda parkir kenderaan. Yang menariknya adalah, mesin tersebut akan memaparkan butiran yang tepat seperti nombor tiang dan tingkat parkir kenderaan anda.

Boleh guna aplikasi power ini jika lupa parking kereta dekat mana

Bukan itu sahaja, ramai dalam kalangan pengguna turut mencadangkan idea ini diimplimentasikan kepada pasaraya besar atau ‘shopping mall’ kerana ramai yang selalu sesat. Nampaknya, ada juga yang memberitahu bahawa ada sesetengah pasaraya besar yang sudah mempunyai teknologi sebegini.

Boleh guna aplikasi power ini jika lupa parking kereta dekat mana

Namun, perlu diingatkan juga bahawa selari dengan perkembangan teknologi, aspek keselamatan juga perlu dititikberatkan. Hal ini kerana jika anda bersendirian dan orang yang tidak dikenali mengetahui nombor plat kenderaan, ini boleh menjadi perkara yang membahayakan. Jadi, berhati-hati okay!

@natazsyah.roslankakak je ke baru tau kewujudan benda ni?🤣🤣

♬ original sound – Faeez Cikelon

BACA JUGA : 

M40 kini dalam dilema, “seminggu je bertahan, lepas tu terus jadi B40”

Terlalu kaya sangat sampai lelaki ini nak sedekah RM491 Billion kepada sesiapa berhajat

Ustaz Kazim ‘sound’ Yusof Haslam buka aib anak menantu