Black buat Villa sendiri di Langkawi

Black buat Villa sendiri di Langkawi. “Saya Namakan Sempena Nama Anak,” Penyanyi Black Bina Sendiri Villa Di Langkawi!. Memang rezeki apabila dapat menambah aset dalam bidang hartanah sebagai satu pelaburan dan jaminan untuk jangka panjang. Apatah lagi untuk kesenangan anak-anak dan isteri tersayang.

Penyanyi Black Hanifah mengakui, usaha dan penat lelah selama tiga bulan berbaloi apabila villa impiannya di Pulau Langkawi, Kedah berjaya disiapkan sepenuhnya dalam masa ditetapkan.

Black berkata, villa yang dinamakan Rindu D’Villa Langkawi itu mengambil masa kira-kira tiga bulan pembinaan, selepas tercetusnya idea sejak Oktober lalu, ketika negara sedang melalui fasa peralihan ke endemik.

Katanya, dia terlebih dahulu mengumpul maklumat, membuat kajian dan meneroka harga pasaran sebagai persiapan rapi memulakan projek terbabit, termasuk pembaharuan ditampilkan.

View this post on Instagram A post shared by Rindu D’Villa Langkawi (@rindudvilla)

Menariknya, villa yang terletak di Kampung Bukit Lembu, Kedawang itu dibinanya sendiri, dibantu empat tukang yang dibawanya dari Kuala Lumpur.

“Saya Namakan Sempena Nama Anak,” Penyanyi Black Bina Sendiri Villa Di Langkawi!

“Itu yang timbul idea untuk bina villa pula, tetapi boleh diinap oleh pelancong yang berkunjung ke sini.

“Tidak membuang masa, sekitar Oktober lalu, kerja pembinaan dimulakan dan saya bawa sendiri tukang rumah seramai empat orang ke Langkawi.

 


Konsep Lantai Villa ‘Glow In The Dark’

Black atau nama sebenarnya, Hanifah Muhammad Hanafiah, 36, berkata, dia juga teruja kerana villa tersebut merupakan yang pertama di Asia berkonsepkan lantai ‘glow in the dark’.

 

“Alhamdulillah, Rindu D’Villa sudah bersedia untuk menerima kunjungan tetamu dan tempahan sudah mula dibuka untuk bulan Mac ini,” katanya.

Ikut Harga Pasaran Di Langkawi
Mengulas mengenai harga yang dikenakan, Black memberi jaminan ia akan mengikut harga pasaran semasa pulau peranginan tersebut.

“Insya-Allah, harga mampu inap dan ikut pasaran di sini (Langkawi). Apa yang menjadi keutamaan saya ialah keselesaan pengunjung kami nanti.

 

“Saya Namakan Sempena Nama Anak,” Penyanyi Black Bina Sendiri Villa Di Langkawi!

Kumpul Aset, Jaminan Jangka Panjang
Menurut Black, dia juga terlintas untuk menambah villa di sekitar lokasi tersebut pada masa hadapan.

Baginya, ia pelaburan yang sangat penting dimulakan sekarang untuk kesenangan pada masa hadapan.

“Punca pendapatan utama saya masih lagi menyanyi dan syukur terus relevan sehingga kini. Bagaimanapun, saya terfikir sekarang kena siap sedia kumpul aset untuk jaminan jangka masa panjang.

 

Dalam pada itu, Black berkata, projek yang dirancang juga sebagai jaminan masa panjang buat keluarganya.

“Saya sedang mengumpul aset untuk anak-anak dan isteri. Semuanya demi masa depan kami anak-beranak.

“Saya pilih Langkawi kerana lokasi ini memang akan sentiasa menjadi tarikan pelancong dan pilihan tepat untuk bercuti,” katanya.

BACA:

Boleh guna teknik google maps ini untuk lepas rindu kepada arwah yang telah pergi

Ini sebab Mat Sabu dikurnia gelaran Datuk Seri yang ramai nak tahu