Bini kedua tak tahan perangai pengotor suami, ‘saya nak pulang balik kat isteri pertama’

Bini kedua tak tahan perangai pengotor suami, ‘saya nak pulang balik kat isteri pertama’. Sebelum ini, kebanyakan masyarakat pasti mempunyai pandangan sinis terhadap poligami.

Namun begitu, tertarik dengan suami orang seolah-olah dianggap trend masa kini pula. Matang, romantik, kelakar serta kewangan stabil dan romantik antara ciri-ciri utama mengapa golongan tersebut menjadi dambaan wanita bujang.

Isteri pertama benarkan, tak kisah suami kahwin lagi…asalkan bayar nafkah, tak jumpa dia pun takpa
Bekas peguam keluarga, Reina Lum baru-baru ini berkongsi cerita pelik tapi benar tentang isu poligami yang pernah dikendalikan sebelum ini.

Dia sendiri pernah tertanya, mengapa seorang isteri dengan rela hati benarkan pasangannya kahwin sekali lagi. Syarat yang ditetapkan pula hanyalah bayar nafkah, bahkan wanita tersebut tidak kisah si suami tinggal di rumah madunya 6 hari seminggu.

Kurang 6 bulan kahwin…isteri kedua nak ‘refund‘ suami balik, tak tahan sikap pengotor3

Bini kedua tak tahan perangai pengotor suami, 'saya nak pulang balik kat isteri pertama'

Tidak sampai 6 bulan mereka berkahwin, tiba-tiba Reina dapat panggilan daripada isteri kedua yang mahu pulangkan pasangan agar balik ke rumah madunya semula. Meskipun sudah dipujuk berkali-kali, wanita itu bagaimanapun dedahkan bahawa dia tidak sanggup bertahan lagi dengan sikap pengotor suaminya.

Secara keseluruhannya, kisah rumah tangga yang ‘rare‘ dan kelakar ini telah meraih hampir 500 ribu views di aplikasi TikTok.

@reinalum Replying to @maklong.moknik kena hadap musibat tp tak cerai in the end. Alhamdulilah 😝 #fypmalaysia #tiktokmalaysia #kawin #poligami #kawindua #lakiorang #perampas #perampaslakiorang ♬ original sound – Reina Lum

‘Barang terpakai’ memang susah nak return balik…tulah, ingat poligami ni semuanya best ke?
Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen nyata terhibur apabila mendengar punca dan penjelasam daripada isteri kedua tersebut.

Apa yang lebih mencuit hati, mereka turut berseloroh bahawa ‘barang terpakai’ memang susah untuk return atau refund balik.

Bini kedua tak tahan perangai pengotor suami, 'saya nak pulang balik kat isteri pertama'

 

BACA:

Amitabh Bachchan sebut nama Anwar Ibrahim dalam ‘Who wants to be a millionaire India’

Exco Pembangunan Wanita kerajaan Pas Terengganu adalah seorang lelaki

Kena tusuk dengan gading gajah, renjer hutan dari Sabah maut