Bersatu hasrat mahu jawatan MB Selangor jika menang PRN

Bersatu hasrat mahu jawatan MB Selangor jika menang PRN. Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) perlu memastikan calon mereka menguasai kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor jika mahu jawatan Menteri Besar diangkat daripada kalangan mereka.

Bersatu juga perlu mendapat persepakatan dengan Pas yang sebelum ini pernah mendakwa menjadi ‘batu loncatan’ kepada kemenangan Pakatan Harapan (PH) di Selangor iaitu ketika bersama-sama dalam Pakatan Rakyat sebelum ini, kata salah seorang dari Ketua Bahagian Bersatu di Selangor menurut sumber Utusan.

Sebelum ini PERIKATAN Nasional (PN) yakin mempunyai harapan cerah untuk merampas Selangor dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) akan datang.

Ketua Pemudanya Ahmad Fadhli Shaari, menyatakan keyakinan itu berdasarkan tinjauannya di negeri berkenaan dan perkembangan pasca Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) yang lalu.

Bersatu hasrat mahu jawatan MB Selangor jika menang PRN

Beliau yang juga Ketua Dewan Pemuda Pas, berharap pengundi Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) yang ‘tertipu’ dalam PRU-15 akan beralih undi kepada PN.

Baca Artikel Penuh