Bersatu dan Pas dilihat selesa dengan kedudukan sekarang

BERSATU dan PAS begitu selesa dengan apa yang mereka miliki kini. Mereka sudah tidak lagi mempedulikan lagi nasib rakyat.

Pemain politik di kalangan PAS dan Bersatu KEBANYAKKAN sudah tidak lagi turun ke bawah bertemu rakyat dan melihat realiti sebenar keperitan hidup rakyat dengan ancaman pandemik Covid 19.

Yang dihantar bertemu rakyat oleh kerajaan Perikatan Nasional membawa sekampit beras hanyalah aktivis-aktivis parti dikalangan yang mengharapkan dapat projek selepas ini.

Sekadar melepas batuk ditangga untuk PRU 15 yang bila-bila masa akan tiba.

Kebanyakan wakil rakyat PAS ,UMNO dan BERSATU mengharapkan apa yang telah kerajaan umumkan untuk rakyat itu CUKUP dan rakyat tidak lagi susah.Umum bagi duit settle masalah.

UMNO dengan kerenah Umno, bercakap tak sokong dengan media seolah-olah dah nak runtuh kerajaan Muhyiddin kerana mereka tak setuju.

Mesyuarat la konon,bagi jawatan,”batu XXXXX” terus kelok masuk ke dalam.

Habis mesyuarat keluarlah kenyataan:-
Kami sokong bla…bla…berbagai alasan diberi!”

Lepas tu teriak pula…Kami tak sokong PBBM,Kami lawan!

PUNDEK……!

Muhyiddin gugurkan kes Rosmah,Najib dan Zahid serta bagi jawatan dan kontrak bukan takat TS MUHYIDDIN disokongnya,tapak kaki Muhyiddin pun Umno sanggup di Slurrrrrrp!

BUKAN RAKYAT TAK KENAL GELAGAT DAN TELATAH PEMIMPIN UMNO!!!!

Bagi PAS ,adakah menyekat kewangan kepada pembangkang adakah itu dinamakan keadilan dalam islam yang mereka perjuangkan terutamanya Ahli Parlimen dan ADUN dari pembangkang?

Bagi UMNO,teruskan “salakan” anda untuk habuan

Bagi BERSATU,Kami tahu anda berpura-pura bahagia di depan rakyat tetapi kepanasan dialam sebenar dengan gelagat teman tebuk atap !!!

Memahami kelangsungan hidup rakyat yang penuh kesengsaraan,AMANAN sebuah parti politik yang mendekati rakyat dengan membawa motto RAHMAT UNTUK SEMUA.

Dengan kewangan terhad pengerak parti AMANAH dengan semangat yang terbilang dari di segenap peringkat organisasi telah mendekati rakyat dengan upaya yang ada menghulurkan bantuan sekadar yang termampu sebagai pembangkang yang disekat segala kemudahan kewangan dari pihak kerajaan.

Segala upaya yang termampu dikerahkan untuk tidak sahaja memahami tetapi turut MERINGANKAN rakyat dengan masalah yang mereka hadapi kini.

Sumber :