Beli tiket konsert Blackpink tapi kerusi ‘di alam sebalik mata’, sekali lain pula yang peguam ini buat buat netizen puas hati

Beli tiket konsert Blackpink tapi kerusi ‘di alam sebalik mata’, sekali lain pula yang peguam ini buat buat netizen puas hati.

Seorang peguam Malaysia menyaman penganjur konsert Blackpink’s Born Pink World Tour Live Nation Malaysia sehingga RM1 juta berhubung kerusi ‘hilang’nya di pameran itu.

Pengguna Twitter Nas Rahman menyiarkan kemas kini di Twitter semalam,

Beli tiket konsert Blackpink tapi kerusi 'di alam sebalik mata', sekali lain pula yang peguam ini buat buat netizen puas hati

Berkongsi perkara itu dan dia mengambil tindakan undang-undang selepas rundingan gagal antara dia dan penganjur.

Dalam video TikTok, beliau menjelaskan mengapa beliau meneruskan tuntutan mahkamah terhadap Live Nation Malaysia.

@nas.rahman Kes Saman Penganjur Konsert Blackpink iaitu Live Nation dan Go Live. Ralat: no seat adalah 36 dan 37. #blackpink #konsert #livenation #golive #saman #seathilang original sound – Nas Rahman

Pengalaman pahit di konsert Blackpink Malaysia pada 4 Mac di Stadium Nasional Bukit Jalil bermula apabila Nas terpaksa duduk di atas lantai, di sepanjang tangga untuk persembahan selama dua jam itu.

Beliau berkata, satu daripada tempat duduknya untuk dua tiketnya, nombor 37, tidak wujud kerana kerusi hanya naik kepada 36 di seksyen 207.

Pada 6 Mac, Nas mengeluarkan surat tuntutan terhadap Live Nation Malaysia dan mula berbincang dengan pihak penganjur untuk penyelesaian.

Menurut Nas, kedua-dua pihak tidak dapat mencapai kata sepakat sehingga membawa kepada samannya difailkan di Mahkamah Sesyen.

“Sebab saya percaya tindakan mesti diambil bukan kerana wang,” katanya.

“Jika saya biarkan isu ini berlarutan, ia mungkin berlaku kepada penonton konsert lain pada masa hadapan dan saya tidak mahu ia berlaku kepada sesiapa lagi.”

Nas menambah, beliau akan menyerahkan kepada mahkamah untuk membuat keputusan dan tidak akan mendedahkan sebarang maklumat lanjut mengenai kes itu untuk mematuhi prosedur undang-undang.

“Tidak kira saya menang atau kalah dalam kes ini. Saya harap saya dapat menunjukkan kepada Live Nation Malaysia dan penganjur konsert lain untuk memahami tanggungjawab mereka kepada pelanggan mereka.”

Pemilik firma guaman itu bukan satu-satunya penonton konsert yang mengalami pengalaman buruk kerana beberapa pengguna media sosial berkongsi pengalaman buruk mereka melibatkan tempat duduk yang diambil atau ‘hilang’.

BACA:

Betul ke jasad mayat bapa kemodenan Turkiye, Mustafa Kamal Atarturk tak diterima bumi?

Kecoh kes nenek saman cucu berebut harta Jamaludin Jarjis, ini punca kematian Jamaludin Jarjis yang ramai tak tahu