Banjir besar dedah pekung sebenar kerajaan Ismail Sabri

Banjir besar dedah pekung sebenar kerajaan Ismail Sabri.Bencana Banjir pecahkan tembelang Kerajaan Keluarga Malaysia. Sebenar tidak ada kerjasama sesama Menteri antara Menteri BN/UMNO dengan Menteri PN.

2. Malah Menteri dari PN/PAS pun ikut senyap sunyi. Walhal dua Menteri PAS jaga Alam Sekitar dan Air. Menteri Sumber Asli dan Tenaga sebenar berperanan dalam isu menangani isu banjir.

3. Menteri Alam Sekitar sudah boleh minta tolong kerahkan Syarikat Alam Flora hantar lori buang sampah pasca banjir. Boleh minta sumbangan air mineral untuk di agihkan di kawasan PPS.

4. Menteri Sumber Asli boleh minta TNB salurkan letrik di kawasan terjejas menggunakan generator. Minta TNB pulihkan lampu jalan supaya kawasan banjir terang di waktu malam..

5. Apabila Menteri Pertahanan langgar arahan Menteri JPM dalam soal operasi jiwa murni, tentera masuk desa adalah fakta Menteri2 Keluarga Malaysia berlaga sama sendiri.

Berlaku banjir 2021 ini membuka tembelang kedua parti ini dalam Kerajaan. Shahidan Kassim dan Annuar Musa sebagai penyokong kuat Parti Bersatu boleh ikut terus Mahiaddin Yasin dan masa PRU nanti bertandinglah atas tiket PN.

Sumber:

BACA: Mangsa terkandas banjir kena halau, AEON Shah Alam mohon maaf
Tun M dibenarkan keluar Institut Jantung Negara

Artikel ini disiarkan pada 22/12/2021

COMMENTS

Wordpress (0)