Ambulans terbabas, warga emas baru selesai kuarantin maut

Ambulans

Ambulans terbabas, warga emas baru selesai kuarantin maut.Seorang warga emas yang baru selesai menjalani kuarantin COVID-19 maut selepas ambulans dinaikinya hilang kawalan dan terbabas ke longkang di Kilometer 21 Jalan Pekan-Batu Balik, Pekan semalam.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang Supt Kamarulzaman Jusoh berkata mangsa, lelaki warga tempatan berusia 74 tahun disahkan meninggal dunia semasa menerima rawatan di wad kecemasan Hospital Pekan pada 10.20 malam tadi.

“Nahas dipercayai berlaku pada 4.15 petang semasa ambulans yang dalam perjalanan menghantar mangsa yang tamat tempoh kuarantin di Hospital Pekan pulang ke rumahnya di Felda Chini, terbabas semasa melalui jalan yang sedang dinaik taraf.

Ambulans

“Kemalangan juga menyebabkan pemandu ambulans dan jururawat yang berada dalam kenderaan itu cedera ringan,” katanya semasa dihubungi di sini hari ini.

Kamarulzaman berkata mangsa yang merupakan pesakit lelah kronik menjalani kuarantin di Hospital Pekan setelah disahkan sebagai kontak rapat pesakit COVID-19.

Berita Penuh : https://www.astroawani.com/berita-malaysia/warga-emas-selesai-kuarantin-covid19-maut-ambulans-terbabas-316970

BACA: Tiada kerajaan perpaduan, hanya kerjasama tangani Covid-19 – DAP

Artikel ini disiarkan pada 31/08/2021

COMMENTS

Wordpress (0)