Amat memalukan jika Hadi terima pelantikan Duta Khas ke Timur Tengah

Amat memalukan jika Hadi terima pelantikan Duta Khas ke Timur Tengah.Amat memalukan jika Ustaz Hadi menerima pelantikan duta khas perdana menteri ke Timur Tengah bertaraf menteri.

Barangkali terlupa hadis Abu Zar agaknya.

Dari Abu Dzar dia berkata, saya berkata, “Wahai Rasulullah, tidakkah anda ingin melantikku?” Abu Dzar berkata, “Kemudian beliau menepuk bahuku dengan tangan beliau seraya bersabda: “Wahai Abu Dzar, kamu ini lemah (untuk memegang jawatan) dan jawatan itu merupakan amanah. Pada hari kiamat ia adalah kehinaan dan penyesalan, kecuali bagi siapa yang mengambilnya dengan haq dan melaksanakan tugas dengan benar.” (Shohih Muslim : Kitab al-Imarah).

Apakah Ust Hadi terimanya dengan HAQ dan apakah beliau telah laksanakan tugasnya semasa kerajaan TSMY dengan benar? Tak masuk akal pun Ismail Sabri masih nak melantik orang sakit.

memalukan

Menghabiskan wang rakyat semata2 untuk memastikan sokongan melalui suapan jawatan adalah menzalimi rakyat. Pemegang jawatan itu dipandang sangat hina.

“Ustaz Hadi, sedarlah ustaz sedang sakit. Jangan tunggu malaikat maut yg mengejutkan kita semua utk melepaskan jawatan. Ini bukan ajaran Sunnah ustaz!”

Serahkan jawatan itu kepada pemimpin lain. KZ contohnya. Atau Ust Hashim. Atau Nik Abduh. Sekurang2nya boleh merancang pelan utk kebaikan umat Islam di Timur Tengah dan termasuk Afghanistan. Paling tidak, setiap hari boleh secangkir teh arab di wallnya.

Sumber:

Baca:  Ini 17 lokasi perkelahan di Terengganu berisiko kepala air – Bomba

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)