Alyah isteri kedua Datuk Ramli MS, tapi ramai tak tahu kisah sedih Jennifer isteri pertama Datuk Ramli MS

Alyah isteri kedua Datuk Ramli MS, tapi ramai tak tahu kisah sedih Jennifer isteri pertama Datuk Ramli MS.

Biodata Bekas Isteri Pertama Datuk Ramli MS | Jennifer Thompson merupakan orang kuat di belakang tabir, seorang yang dah lama dalam bidang industry seni ini.

Beliau adalah merupakan seorang pengurus persembahan yang mempunyai pengalaman luas selama 30 tahun di dalam bidang yang di ceburinya ini.

Alyah isteri kedua Datuk Ramli MS, tapi ramai tak tahu kisah sedih Jennifer isteri pertama Datuk Ramli MS

Bukan calang-calang orangnya, Kak Jenn ini merupakan producer untuk rancangan Anugerah Bintang Popular selama 9 tahun dan Anugerah Indutsri Muzik Malaysia selama 15 tahun. Jennifer Thompson juga bekas general manager untuk Persatuan Akademi Industri Muzik Malaysia. Hebat betul.

Lihat sini 9 foto wajah terkini anak perempuan Jennifer Thompson

Dan ramai juga tak tahu, satu lagi trivia yang rare, iaitu Jennifer Thompson ini merupakan bekas isteri pertama Datuk Ramli MS.

Jennifer Thompson

Ibu saya separuh Cina separuh Australia, bapa saya Ireland. Saya dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia. Saya membaca, bertutur dan menulis dalam Bahasa.

Saya tidak pernah melangkah ke luar Malaysia untuk belajar, saya menamatkan semua ijazah saya di sini.

Ibu saya orang Malaysia, dia pergi sebentar ke Australia apabila orang Jepun datang. Dia kembali ke Malaysia beberapa tahun kemudian mencari bapanya yang dipenjarakan.

Nasib baik dia adalah salah seorang yang bertuah yang terselamat dari perang.

Ayah saya datang ke Malaysia untuk memerangi pemberontak komunis pada tahun 50-an dengan British, bertemu ibu saya, jatuh cinta, berkahwin,

menjadi warganegara Malaysia dan tidak pernah kembali. Dan di sini anda pergi 🙂

Terdapat begitu banyak posit1f daripada dicampur! Sebagai contoh, saya mempunyai latar belakang Islam sekarang, kerana saya sendiri berkahwin dengan orang Islam,

walaupun awak saya mengajar sekolah Ahad semasa saya masih muda dengan ibu saya.

Ia membuatkan saya berfikiran terbuka dan mengajar saya menghargai apa sahaja budaya campuran yang kita ada di sini.

Saya tidak pernah faham mengapa orang memandang rendah orang lain, kerana saya percaya perbezaan menjadikan kita lebih kuat, jadi kita harus meraikannya.

Dulu, semasa di sekolah, saya tidak pernah melihat kawan saya sebagai Melayu, Cina, India, saya ingat di radio anda akan mendengar lagu Cina, Melayu atau India dimainkan secara berdampingan tanpa sebarang masalah.

Saya berharap hari-hari itu kembali. Saya membesarkan anak-anak saya untuk tidak memikirkan perlumbaan, kami tidak memperdayakan rakan kami, kami semua rakyat Malaysia.”

BACA:

Patutlah lah bila kita makan dalam kapal terbang rasa tak sedap je rupanya ini punca sebenar

Selalu lepas game, jersi ni sekali pakai je ke? Musim depan dah design baru, rupanya ini yang jadi