‘Aku padam kak”, tak padan dengan masih sekolah, budak sekolah kantoi rakam wanita di tandas awam undang reaksi netizen

‘Aku padam kak”, tak padan dengan masih sekolah, budak sekolah kantoi rakam wanita di tandas awam undang reaksi netizen.

“Aku padam kak.” Demikian rayuan seorang lelaki berusia 20 tahun yang mahu dirinya dilepaskan setelah perbuatan jijiknya disedari mangsa.

Mangsa seorang wanita berkongsi pengalaman diganggu lelaki berkenaan ketika menggunakan tandas awam di sebuah stesen minyak di Lahad Datu, Sabah baru-baru ini menerusi hantaran di akaun TikTok @ellejohniasmat.

'Aku padam kak", tak padan dengan masih sekolah, budak sekolah kantoi rakam wanita di tandas awam undang reaksi netizen

Menurut wanita itu, sekitar pukul 12.50 pagi waktu kejadian, dia yang dalam perjalanan ke Kota Kinabalu bersama keluarganya mengambil keputusan untuk berhenti seketika di stesen minyak tersebut kerana ingin menggunakan tandas sebelum menyedari dirinya telah dirakam oleh individu tidak bertanggungjawab.

“Saya pergi ke tandas wanita dimana ada dua tandas di dalam. Saya pergi ke tandas paling hujung, tapi malangnya tandas tersebut terkunci, mulanya saya berfikir pihak stesen minyak mengunci dan saya pergi ke tandas sebelah.

“Saya terlihat kelibat bergerak-gerak di tandas sebelah. Saya mula pelik sebab bunyi air sdi sebelah pun tiada, saya berasa seram terdetik dalam hati untuk menoleh ke atas tandas (jenis tandas terbuka atas dan bawah) alangkah terkejutnya saya apabila melihat kamera telefon menghala tepat ke arah saya,” katanya.

@ellejohniasmat ‼️AMARAN KEPADA PEREMPUAN DILUAR SANA 😱 Pada 29/4/2023 saya dari lahad datu betolak ke kota kinabalu pukul 8 malam dan sampai di petronas ranau pukul 12:50am..kami berhenti untuk ke tandas..saya pergi ke tandas wanita dimana ada 2 tandas didalam..saya pergi ke tandas paling hujung..tapi malangnya tandas tersebut terkunci, mulanya saya berfikir pihak petronas mengunci tandas tersebut..saya pergi ke tandas sebelah..apabila saya sedang buang air kecil,saya terlihat melalui air di lantai,kelibat bergerak2 di tandas sebelah..saya mula pelik sebab bunyi air disebelah pun tiada. Saya berasa seram terdetik dalam hati untuk menoleh ke atas tandas (jenis tandas terbuka atas & bawah) alangkah terkejutnya saya apabila melihat camera telefon menghala tepat ke arah saya..saya sempat teriak hoiii!! Lepas tu saya cepat2 bersiap untuk pergi sebelah dan paksa orang tersebut keluar..namun tiada respond.sampailah saya menendang beberapa kali pintu tandas sehingga pintu terbuka dan saya terkejut rupanya yang merakam tadi adalah seorang lelaki berumur 20tahun & yang peliknya dia masuk ke dalam tandas wanita. Ayat yang pertama dia sebut..”aku padam kak” tapi saya terus rampas telefonnya dari tangannya dan terus memanggil suami saya d parking kereta petronas . Kami terus bawa ke balai polis ranau untuk tindakan selanjutnya..dan video tersebut telah diserahkan kepada pihak polis untuk dijadikan bahan bukti..saya minta post ini diviralkan agar tiada lagi wanita2 diluar sana yang menjadi mangsa seperti saya.mohon jadikan iktibar dan hati2 menggunakan tandas awam #MySabah ♬ Let’s go – BCD Studio Cg

Bercerita lanjut, wanita itu dengan pantas bersiap-siap dan terus pergi ke tandas sebelah untuk memaksa individu di dalam untuk keluar dan terkejut melihat si pelaku adalah seorang lelaki.

Wanita itu bagaimanapun terus memanggil suaminya yang berada di kereta dan sempat merampas telefon bimbit berkenaan sebelum menyerahkan kedua-duanya kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Dalam pada itu, dia sempat menasihati kaum wanita di luar sana untuk sentiasa berhati-hati ketika berada di mana-mana termasuklah sewaktu menggunakan tandas awam.

“Saya minya hantaran ini ditularkan agar tiada lagi wanita-wanita di luar sana yang menjadi mangsa seperti saya. Mohon jadi iktibar dan hati-hati menggunakan tandas awam,” pesannya.

BACA: 

Gajah pun nak pandai terjah rumah orang, nak ‘beraya’ kot? Undang reaksi netizen

“Suami bangun dan terkejut kenapa, aku cakap ‘kaulah laki paling babi aku pernah kenal!’, bila aku tunjuk bukti, dia hanya mampu diam”