“Aku nampak isteri naik kereta tu dan tiba-tiba dia call kata balik lambat sebab ada meeting, depan mata aku laki tu turunkan seat yang isteri aku duduk!”

Saya bekerja sebagai seorang ketua eksekutif di sebuah syarik4t swasta. Isteri saya adalah juru audit di sebuah syarik4t swasta juga.

Kami mempunyai seorang anak perempuan yang kini berumur 13 tahun.

Dialah buah hati saya dunia dan akhir4t. Kisah ini terjadi pada dua tahun lepas. Saya perhatikan sikap isteri saya tak macam biasa.

"Aku nampak isteri naik kereta tu dan tiba-tiba dia call kata balik lambat sebab ada meeting, depan mata aku laki tu turunkan seat yang isteri aku duduk!"

Saya dapat kesan perubahan sikapnya kerana dah lebih 10 tahun kami bersama. Mana tidaknya, kadangkala saya sembunyi – sembunyi perhatikan tingkah lakunya.

Saya lihat dia sem4kin gemar membawa handphonenya ke mana – mana walau ke bilik air. Saya cuba mintak nak lihat handphonenya tetapi berjuta alasan yang dia berikan. Saya dah terfikir macam – macam. Saya cuba seIami apa yang dia aIami tetapi gagal.

Baca Artikel Penuh