“Aku hantar makanan kat bilik ustaz, sekali ustaz tutup pintu dia cakap ada ‘benda’ belum settle rupa-rupanya ini niat sebenar ustaz”

“Aku hantar makanan kat bilik ustaz, sekali ustaz tutup pintu dia cakap ada ‘benda’ belum settle rupa-rupanya ini niat sebenar ustaz”Pengalaman pahit menimpa seorang gadis apabila mendakwa pernah menjadi mangsa gangguan seksual seorang lelaki yang merupakan seorang pensyarah.

Kisah hitamnya berlaku semasa dia sedang mengikuti pengajian diploma di sebuah institusi yang enggan dinyatakan nama dan lokasinya.

Menurut Nor Batrisyia Izzatie, 22, dia bukanlah mangsa pertama yang terpaksa berdepan dengan situasi ‘dikacau’ oleh pensyarah yang dipanggil ustaz kerana mengajar subjek agama ini, sebaliknya ada rakan lain turut berdepan nasib sama.

"Aku hantar makanan kat bilik ustaz, sekali ustaz tutup pintu dia cakap ada 'benda' belum settle rupa-rupanya ini niat sebenar ustaz"

“Kejadian ni jadi dekat saya masa semester empat. Saya kena ganggu dengan ustaz yang memang mengajar satu subjek saya ambil untuk semester tu.

“Sebenarnya ramai lagi ‘mangsa’ dia sebelum saya kena tapi saya baru tahu. Apa yang saya pernah kena, dia sentuh secara fizikal dan banyak lagi sebelum ni. Cara dia pandang saya pun lain padahal dekat kolej ni pelajar-pelajar boleh dikatakan semua kena pakai baju kurung dan jubah saja.

Baca Artikel Penuh