“Aku ada hutang rumah 900k, personal loan 400k, hutang credit card tak bayar sampai 8 keping, bini aku pula dah syak bukan-bukan..”

Assalamualaikum semua. Terima kasih admin sebab siarkan kisah aku ni. Nama aku Joe.

Sebenarnya aku nak minta pendapat pembaca kat sini. Aku dah buntu, rasa macam dah tak ada jalan untuk keluar dari masalah ‘besar’ aku.

Ceritanya macam ni, tahun 2013 dulu aku dapat kerja kat KL di bawah satu syarik4t glc.

"Aku ada hutang rumah 900k, personal loan 400k, hutang credit card tak bayar sampai 8 keping, bini aku pula dah syak bukan-bukan.."

Masa tu bujang lagi, gaji permulaan masa tu RM 7k. Aku beli kereta H tu pastu beli pulak rumah 770k (2 bilik saja, serviced apartment kat area kerinchi).

Kemudian aku apply pulak card credit untuk tampung nafsu berbelanja aku kat KL tu. Biasa la orang muda, dengan gaji banyak macam tu. Setahun lepas tu, aku belikan pulak bini aku kereta sebab kesian masa tu dia tengah mengandung.

Baca Artikel Penuh