“Akibat Liverpool asyik kalah je?”, Restoran di Batu Caves tawar pengalaman makan dalam gua

“Akibat Liverpool asyik kalah je?”, Restoran di Batu Caves tawar pengalaman makan dalam gua.

Setiap kali tular tempat makan atau destinasi viral dan ‘rare’ terutamanya di Malaysia,

pastinya ramai orang akan berpusu-pusu ke sana untuk menjadi yang terawal mencuba atau menjelajahi tempat tersebut.

"Akibat Liverpool asyik kalah je?", Restoran di Batu Caves tawar pengalaman makan dalam gua

Terbaharu, tular di media sosial sebuah kedai makan di dalam gua di Batu Cave.

Difahamkan, terdapat 14 gerai yang menjual pelbagai menu untuk para pengunjung dan pelanggan boleh nikmati makanan mereka di dalam gua.

Susulan keunikan tempat makan ini yang berada di gua batu kapur berusia 400 juta tahun, ramai orang telah menyerbu kedai makan ini yang dikenali sebagai Gua Lepak.
.

@owenorwith Bosan lepak dengan suasana yang sama? Apa kata cuba kelainan dengan makan dan lepak di dalam gua di Batu Caves pasti seru banggat 😎 #portmakangombak #portmakanviral #portmakankl #kualalumpur #klfoodies #tempatmakanbest #foodcourttiktok #fyp #fypシ #fypage #gualepak @GuaLePAK 〽️ ♬ original sound – B.O.E 11

Selain dari keunikan dan juga makanan yang pelbagai, kedai ini juga turut menawarkan kemudahan wifi, kawasan letak kenderaan percuma dan tandas. Kami cadangkan untuk anda terjah tempat ini pada hari biasa kerana hujung minggu pasti akan padat dengan ramai orang.

@ruudirwan Jom makan kat dalam gua! Rare beb! #gualepak #jjcm #foodgasm #gastrotourism #foodie #jommakan ♬ You’ll Never Walk Alone – Gerry And The Pacemakers

BACA:

Beli rumah cash tanpa ‘gangguan’ LHDN, ‘possible’ ke? Ini tekniknya

“Suami ajak tinggal di rumah mak angkat, adik angkat semua cantik tapi aku tak sangka bila masuk bilik mereka ini yang aku nampak”