Akhirnya pemain respon isu video tular rai kejayaan Malaysia di Kelab Malam

Akhirnya pemain respon isu video tular rai kejayaan Malaysia di Kelab Malam. Sebuah video memaparkan beberapa individu dipercayai pemain skuad Harimau Malaya sedang meraikan kejayaan mara ke pusingan akhir Piala Asia 2023 di kelab malam tular di media sosial.

Menerusi video berdurasi lapan saat itu, antara pemain yang dipercayai berada dalam rakaman tersebut ialah Junior Eldstal, La’Vere Corbin-Ong, Dominic Tan dan Darren Lok.

Turut menarik perhatian netizen ialah ‘kelibat’ seorang lelaki dipercayai pemain kebangsaan beragama Islam turut berada di lokasi itu sambil memegang sebatang rokok.

Susulan video itu, Junior tampil untuk menjelaskan perkara sebenar kepada portal Harimau Malaya selepas video berkenaan tersebar.

Akhirnya pemain respon isu video tular rai kejayaan Malaysia di Kelab Malam

“Saya tahu ramai salah faham dengan video tersebut terutama di sini (Malaysia) yang boleh memperlihatkan tidak baik. Saya tidak boleh komen dengan lebih lanjut mengenai video itu, tetapi terdapat pemain-pemain bukan muslim bersama.

“Apabila sesuatu yang berlaku seperti ini iaitu berjauhan dengan keluarga dan rakan selama sebulan dan kemudian berjaya mengecapi kejayaan, ia satu momen yang cukup bahagia untuk kami keluar dan meraikannya,” katanya.

BACA:

Kecoh video pemain melayu rai kejayaan di kelab malam

Kerajaan perkenal tren ekspres Keluarga Malaysia sempena Aidiladha, harga tak masuk akal