Adi Putra dedah cerita dirinya dalam Mat Kilau 2, ramai tak sangka

Adi Putra dedah cerita dirinya dalam Mat Kilau 2, ramai tak sangka.Pelakon Datuk Adi Putra mengesahkan dirinya tidak akan terlibat dalam filem prekuel Mat Kilau.

Jelas Adi, 42, perkara itu disahkan selepas satu kenyataan yang diterima daripada pihak penerbit filem berkenaan iaitu Kembara Studio.

Malah dirinya yang memeran watak utama dalam Mat Kilau Kebangkitan Pahlawan akur dengan keputusan tersebut.

Adi Putra dedah cerita dirinya dalam Mat Kilau 2, ramai tak sangka

“Saya dapat pengesahan menerusi kenyataan yang dikeluarkan daripada penerbit, jadi pengesahan saya akur dengan pengesahan yang dibuat.

“Saya terima dengan qada dan qadar. Saya juga tidak mempersoalkan mengenai perkara tersebut. Saya reda,” katanya kepada Gempak.

Adi berkata demikian ketika ditemui pada acara Ajwad Khan Raya 2023, Fashion Show anjuran Starvilion yang berlangsung di Ampang, Kuala Lumpur pada Isnin.

Dalam pada itu, aktor tersebut berkata dirinya tiada kuasa mutlak untuk menentukan barisan pelakon yang akan membintangi prekuel Mat Kilau.

“Saya tak mahu komen, namun saya tetap melahirkan rasa syukur dan alhamdulillah sebab penerbit dan pelakon ada batasan.

“Penerbit ada kuasa untuk menerbitkan dan ketentuan untuk pemilihan. Saya hanya seorang pelakon atau boleh dikatakan sebagai pekerja buruh.

“Pelakon ini dalam kategori freelance, tidak ada mutlak kerana kami tidak menerbitkan sesuatu,” tambahnya.

Sementara itu, pada acara tersebut, Adi turut diumumkan sebagai duta bagi koleksi baju melayu raya Starvilion. Penampilan Adi sebagai inpirasi bagi koleksi yang dikeluarkan pada tahun ini dengan tema Starvilion Laskar Raya 2023.

Koleksi Starvilion Laskar Raya 2023 hadir dengan tiga rekaan Baju Melayu iaitu potongan slim-fit, relaxed-fit dan teluk belanga dengan lebih 80 rekaan warna.

Kepada yang ingin mendapatkan koleksi hangar daripada Starvilion, boleh dapatkan di outlet serata Malaysia dan secara online di website www.thestarvilion.com dan platform media sosial, TikTok bermula 20 Mac 2023.

BACA:

Rupanya ramai tak perasan, whatsapp dah ada fungsi baru yang ramai tak sedar

“Aku mengamuk gila bila dapat tau rupanya suami belum ceraikan yana, mereka cuma berpisah tapi bukan bercerai”