22 kes dalam 2 bulan zaman PH dikata bencana, hampir 700 kes sehari zaman PN dikata terkawal

22 kes dalam 2 bulan zaman PH dikata bencana, hampir 700 kes sehari zaman PN dikata terkawal

Baca laporan berita Harakah dan page PAS tadi.. tiba tiba rasa nak termuntah.. Tajuk besar dia, COVID-19 MASIH TERKAWAL.. Tu dia.. dekat 700 kes sehari dikatakan masih terkawal..

Masa PH Perintah 2 Kes sehari dikatakan bencana besar, nak bunuh rakyat Malaysia, Masa tu pakat berdemo minta dibubarkan Parlimen hanya kerana kes dah capai 22 kes…

Ni nak bagi tau…Zaman PH, 22 Kes itu adalah jumlah kes selama 2 Bulan wabak Corana/Covid-19 mula melanda Asia.. Bukan sehari punya kes, Tapi 2 Bulan..dari hujung Disember..Sehingga Hujung Febuari..

Jumlah Kes Zaman PH 22 kes.. 22 kes tu pulih, Takda sorang pun mati..dan kita ada 11 hari berturut turut kes sifar.. Takda kes langsung dicatatkan..Tidak ada jangkitan tempatan, Semua jangkitan Import.. Tidak ada kes Sporadik.. Semua dikesan dipintu masuk..begitulah cekapnya Wabak dikawal zaman PH..

Bayangkan di Negara Asia Tenggara, hatta dibanding Korea Masa tu Malaysia terbaik tangani Covid-19..Diwaktu Singpura,Thailand sudah mencatatkan kes diatas 150 kes, Malaysia masih 22 kes.. Itulah hebatnya PH.. Masa tu Kerajaan PH dipuji WHO sebab terbaik tangani Covid-19.. Bukan dipuji Blogger, Youtuber Upahan Doktor gigi dari US yang entah datang dari mana..

Masa tu Dr Dzul kata Kes terkawal.. Punya lah depa marah, Padehal Fakta, Memang kes terkawal dibanding kan Negara lain..Tapi punya lah jahat mulut Mufti Utara menghasut kebencian..Pemimpin PAS kata kita nak bunuh rakyat sendiri.. Kali ni kluster Dr Zulkifli Menteri Agama pun agaknya jauh lebih besar dari 2 Bulan kes Zaman PH..

Tak habis habis mainkan sentimen pelancong China.. Bila kita tanya berapa kes melibatkan pelancong China..Sorang pun tak boleh jawab.. kes melibatkan warga Cina tak sampai 5 orang pun..Itu pun dikesan di pintu masuk Singapura..Bukan dari Wuhan..

Walhal Wuhan dan Wilayah China.. semua Pelancong China takda kena mengena pun… Asal mata sepet, Semua dikira dari Wuhan..MCO/PKP di China lebih teruk dari kita..jangn kata orang China nak keluar dari Negara..Nak keluar hulur kepala keluar rumah pun kena tibai.. Tapi punya lah Bani melayu PAS dan UMNO..ditambah pentaksub Zakir Naik dan Mufti Utara masa tu menghasut..

Bro.. Kalau Pelancong China sebabkan Jangkitan..ada lah Kluster Pelancong China.. akan ada Kluster Petaling Street..Tapi Kluster Petaling Street Takda.. Yang Ada Kluster Masjid Petaling..Tak tahu Masjid Petaling tu kat Petaling Street..atau pelancong China pergi himpunan Tabligh..

Kalau nak tahu.. Inilah bukti hebatnya, keimpimpinan Dr Wan Azizah yang mengetuai Nadma/MKN…Seorang Wanita.. Seorang Doktor.. Tak perlu ada kuasa dan guna kuasa Tentera dan Polis macam Paklong Mail.. Dan begitu hebatnya Dr Dzulkifly Ahmad.. Ini lah sifat yang dikata Al Qawi Al Amin.. Tak perlu jadi Alim, jadi Mufti seperti Dr Zulkifli Al Bakri untuk jadi lebih faqih dalam urusan kesihatan dan Amanah dalam tugas…. sebagaimana firman Allah..

إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ..

kerana sesungguhnya orang yang paling baik yang kamu ambil untuk bekerja (pada kita) ialah orang yang kuat lagi dapat dipercaya(Amanah) “.

Jadi faham tak ? 🙂

Ipohmali

Sumber :

22 KES COVID-19 DALAM TEMPOH 2 BULAN DIKATA BENCANA.. DEKAT 700 KES SEHARI DIKATA TERKAWAL.. ITULAH BANI MELAYU…

Posted by Ahmad Muslim Badawi Badawi on Wednesday, October 7, 2020